Картоплю ретельно вимити. За допомогою виделки зробити в кожній картоплині кілька проколів. Загорнути у фольгу і запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 1,5 години. Духовку не вимикати. Кріп вимити, обсушити й подрібнити. Лосося та томати дрібно нарізати. Сир натерти на тертці. Ретельно перемішати лосося, томати, кріп, сир і сметану.
Бекон нарізати невеликими шматочками. Лук очистити і подрібнити. Обсмажити на середньому вогні, помішуючи, цибулю з беконом, 5 хв. Дати охолонути. Додати сметану і сир, перемішати.
Готову картоплю вийняти з фольги. Розрізати картоплю навпіл. Вийняти м'якоть, залишаючи по краях шар приблизно 1,5 см. Розім'яти м'якоть вилкою, розділити на 2 частини. В одну додати начинку з лосося, перемішати. В іншу - начинку з бекону, перемішати. Нафарширувати отриманими начинками картоплю, присипати зверху тертим сиром і повернути в духовку на 5 хв.