Вхід

Реєстрація
Головна
 


 


New Year        




Меню сайту
Категорії розділу
Святковий стіл [22]
Годинник
Наш рейтинг
Карта сайту
free counters
Free counters
Форма входу
Ялинонька
http://game-box.ucoz.hu/Skripti_ot_nas/elo4ka.gif
http://game-box.ucoz.hu/
Головна » Статті » Святковий стіл

Торт "Різдв'яна ялинка"
Склад:
Тісто:
650 г борошна
200 г вершкового масла або маргарину
8 ст.л. рослинного масла
щіпка солі
250 г цукру
1 ч.л. соди (або трохи менше)
1 ст.л. сметани
трохи холодної води

Апельсинова начинка:
3-4 апельсина (залежно від їх розміру)
2 +1 / 4 ст. цукру
1 / 2 ст. води

Мигдальне суфле:
1 л 200 мл молока
200 г меленого мигдалю
цукор за смаком (у мене було 7 ст.л.)
30 г желатину

для прикраси на ваш смак будь-який крем або збиті вершки, фрукти, шоколад, печиво, мармелад ...

Починаємо робити торт заздалегідь, тому що йому потрібно буде постояти ніч у холодильнику.
Готуємо тісто.
Масло нарізати на шматочки і залишити, щоб розм'якшилися.

Змішати половину борошна з цукром і сіллю. Соду змішати зі сметаною. Всі інгредієнти з'єднати з розм'якшеним вершковим і рослинним маслом, потім, поступово додаючи за потребою решту борошна і воду, замісити м'яке тісто.

Загорнути його в плівку і прибрати на 20 хвилин у холодильник. Потім вийняти, розділити на 2 рівні частини.

Кожну частину тіста розкачати в квадрат 24X24 см, товщиною близько 8 мм, нерівні краї обрізати. Покласти квадрат на деко на лист пергаментного паперу більший за розміром (близько 4-5 см з кожного боку).

У мене немає квадратної форми, тому я зробила її, а вірніше, їх - 2 форми - з фольги.
Робимо форму:
1. Відрізати лист фольги довжиною близько 5 +24 +24 +5 см (24 і 24 це сторони квадрата, 5 +5 це запас) Скласти його навпіл уздовж кілька разів, отримавши смугу шириною близько 7-8 см. Відігнути її край (близько 2 см ) як показано на фото.

2. Скласти смугу точно навпіл і на місці згину сформувати кут, як показано на фото.

3. Відгинаючи краю пергаментного паперу, приставити цей "кут" до квадрату тесту. Тісто разом з аркушем паперу укласти зверху, так, щоб відігнута вузька смуга фольги опинилася внизу під ним.

4. Зробити ще один такий "кут" зі смуги фольги довжиною 24 +24 см (вже без запасу). І знову приставити його до тесту, формуючи частину форми. Довші смуги фольги (той самий "запас" 5 см) накласти внахлест на більш короткі.

5. Кути закріпити невеликими прямокутниками фольги в декілька шарів як на фото. Як випливає все притиснути.

Ось така вийшла форма. Звичайно, вона буде не дуже міцна і не зовсім рівна, але це неважливо, головне, щоб вона хоч трохи трималася і не розгорталася.

Таких квадратних коржів в фольговій формі потрібно зробити 2. Поверхня тесту наколоти виделкою і випікати при 175-180 градусах близько 15 хвилин (залежно від вашої духовки, краще їх не пересушувати). Після випікання дати їм охолонути, перш ніж знімати з дека. Обережно перекласти на дошки або плоскі страви. Тепер фольгу на кутах можна буде закріпити скотчем.

А із залишків тіста можна зробити печиво у формі зірочок (10 хвилин в духовці при тій же температурі). Одна зірочка нагоді для верхівки ялинки.

Тепер приготуємо апельсинову начинку.
Апельсини ретельно вимити, нарізати невеликими шматочками і подрібнити блендером.

Півсклянки води довести до кипіння в каструлі з товстим дном, додати туди цукор, перешкодити до його повного розчинення і поварити сироп хвилин 5. Викласти в сироп апельсинове пюре і варити на середньому вогні 30-40 хвилин, помішуючи. Начинка готова, коли з неї випарується рідина, вона стане густою і більш прозорою. Залишити її остигати.

Для мигдального суфле желатин замочити на 15 хвилин (або дотримуйтесь інструкцій для вашого желатину). Молоко змішати з меленим мигдалем, додати цукор за смаком.

Довести до кипіння на маленькому вогні, помішуючи (може "втекти"!). Поварити 3 хвилини, вимкнути і додати туди желатин, завадити, щоб розчинився.
Для аромату можна ще додати туди трохи мигдалевого лікеру "Амаретто" (а можна і нічого не додавати).

На коржі викласти апельсинову начинку, повністю закривши всю поверхню прямо до паперу, не залишаючи проміжків.

На начинку зверху викласти суфле.

Акуратно перенести коржі в холодильник і залишити там на ніч.

Ну, ось - за ніч суфле повністю застигло. Тепер можна вийняти квадратні коржі з холодильника, зняти з них фольгові смуги і відігнути краї паперу. Можна трохи підрізати нерівні краї.

А тепер будемо збирати нашу ялинку!
Один корж акуратно розрізати на рівні 4 частини гострим ножем.

Кожен з вийшов квадратів розрізати по діагоналі. Вийшло 8 трикутників. Розкласти їх по колу на підставці для торта.

Другий корж також розрізати на 4 частини. 2 з них розрізати по діагоналі, кожну на 4 трикутника.

Ці трикутники знову викласти другим ярусом на торт.

Один з 2-х залишилися квадратів розрізати на 8 маленьких трикутників. Акуратно, т.к. чим менше трикутники, тим важче розрізати, щоб їх не поламати.

Викласти з них 3-й ярус ялинки.

Останній квадрат розрізати навпіл на 2 прямокутника. Один з них розрізати на 2 маленьких квадрата і кожен з квадратів на 4 трикутника.

Приємного апетиту!
Категорія: Святковий стіл | Додав: Ira (25.10.2011)
Переглядів: 534 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
До Нового року...
Святкові теревені
Корисні програмки
Соціальні мережі
Посміхнись))
anegdot.com.ua
Пошук
Сніг

Copyright MyCorp © 2017
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz