Інгредієнти:
Для тіста:
• яйця - 3 шт.
• цукор - 350 мл;
• вершкове масло (або
маргарин) - 225 г;
• молоко - 250 мл;
• борошно - 500 мл;
• ванільний цукор - 3
ч.л.;
• какао - 3 ст.л.;
• пекарський порошок
(розпушувач) - 3 ч.л.
Примітка:
за смаком можна
взяти інше кондитерське тісто - бісквітного тіста з ПІДІГРІВОМ, БІСКВІТНЕ ТІСТО
БЕЗ ПІДІГРІВУ, МАСЛЯНИЙ БІСКВІТ, Мигдальне тісто, МАСЛЯНИЙ БІСКВІТ, пряникового
тесту і т.д.
Для масляного крему:
• білий шоколад - 300 г;
• вершковий сир
(наприклад, Філадельфія) - 450
г;
• вершкове масло - 180 г;
• трохи лимонного
соку.
Примітка:
за смаком можна використовувати будь-який інший масляний
крем, а також заварний крем, вершковий крем, сметанний, вершково-сметанний і
інші креми.
Для прикраси:
• маршмеллоу для
очей;
• вафлі в шоколаді
або плитка шоколаду, розрізана на трикутники, або цукерки-трюфелі для зубчиків;
• мармелад для
кігтів;
• кольорове драже (Non Stop, M & Ms і т.п.) для очей і ніздрів.
Порада:
приготування цього торта можна розділити на 2 дні: у перший
день - приготувати тісто і випекти коржі, а в другий день незадовго до подачі
на стіл - сформувати і оформити торт.
Приготування
Приготування тіста:
Збиваємо яйця з
цукром у круту піну.
Розтоплюємо вершкове масло, злегка охолоджуємо
і вливаємо в нього молоко.
Змішуємо всі сухі інгредієнти (борошно,
ванільний цукор, какао, розпушувач) і поступово додаємо отриману суміш у збиті
яйця, потім вливаємо остигле масло і молоко.
Ретельно вимішуємо тісто.
Випікати два круглі коржа - діаметром більше і
трохи менше.
Примітка:
З приготованого
тесту обидва коржа необхідно випікати одночасно! Якщо в духовці недостатньо
місця для 2 форм, то слід замісити тісто в 2 прийоми, розділивши всі зазначені
інгредієнти навпіл.
Круглі форми для випікання діаметром 23 і 25 см змащуємо маслом (дно
бажано прокласти пекарської папером), потім вливаємо в них тісто і випікаємо
при температурі 175 гр. З близько 40 хвилин.
Перевіряємо готовність коржів сірником,
зубочисткою або дерев'яною шпажкою.
Готові коржі залишаємо в формах на 10-15
хвилин, а потім акуратно виймаємо їх з форми і охолоджуємо до кімнатної
температури на решітці.
Порада: готові коржі можна загорнути в харчову
плівку і залишити на ніч при кімнатній температурі. Їх можна також зберігати в
холодильнику (2-3 дні) або заморозити на тривалий термін (до місяця)
.
ГОТУЄМО масляним кремом і підфарбовуємо його
харчовим барвником (див. Харчові фарби; або використовуємо готові харчові фарби
на основі гелю)
Збирання та оформляння торту
Менший за діаметром корж розрізаємо по
діаметру і склеюємо кремом 2 половинки - це тулуб нашого майбутнього дракона.
Другий корж (більшого діаметру) розрізаємо за
такою схемою:
Викладаємо всі
отримані деталі у формі дракона:
Змащуємо всі
деталі кремом зверху, а також всередині для з'єднання деталей між собою і
знизу, щоб всі частини міцно трималися на підставці.
Потім поміщає збірку в холодильник на 40-60
хвилин для затвердіння масляного крему.
Примітка: на цьому етапі немає необхідності
ретельно вирівнювати крем і намагатися покрити їм рівно всі частини. Всі
нерівності і просвічує з-під крему корж сховаються на другому етапі нанесення
крему.
Витягуємо збірку
торта з холодильника і покриваємо всю поверхню кремом за допомогою
кондитерського мішка (або шприца) з насадкою з кількома дрібними дірочками або
з насадкою у вигляді зірочки:
Прикраса торта:
- Для зубчиків використовуємо готові вафельні
ріжки в шоколадній глазурі, або їх можна замінити на звичайний шоколад або
вафлі в шоколаді, нарізані трикутниками. Можна також використовувати
цукерки-трюфелі або мармелад.
- Для очей - використовуємо 1 велику
цукерку-маршмеллоу, розрізану навпіл;
- Ніздрі і зіниці робимо з шоколадних драже;
- Кігті - з мармеладу.
Готовий торт
можна збризнути перламутровим кондитерським спреєм, щоб надати драконові ще
більш казковий вигляд.
Торт "Дракон" можна прикрасити
крильцями, зробленими із серветки.
Подаємо на стіл, тому що вироби з масляним
кремом не слід зберігати (обов'язково в холодильнику!) більше 4-6 годин.
|