Вхід

Реєстрація
Головна
 


 


New Year        




Меню сайту
Категорії розділу
Святковий стіл [22]
Годинник
Наш рейтинг
Карта сайту
free counters
Free counters
Форма входу
Ялинонька
http://game-box.ucoz.hu/Skripti_ot_nas/elo4ka.gif
http://game-box.ucoz.hu/
Головна » Статті » Святковий стіл

Торт "Дракон"

Інгредієнти:

 

 Для тіста:

 • яйця - 3 шт.

 • цукор - 350 мл;

 • вершкове масло (або маргарин) - 225 г;

 • молоко - 250 мл;

 • борошно - 500 мл;

 • ванільний цукор - 3 ч.л.;

 • какао - 3 ст.л.;

 • пекарський порошок (розпушувач) - 3 ч.л.

 

 Примітка:

за смаком можна взяти інше кондитерське тісто - бісквітного тіста з ПІДІГРІВОМ, БІСКВІТНЕ ТІСТО БЕЗ ПІДІГРІВУ, МАСЛЯНИЙ БІСКВІТ, Мигдальне тісто, МАСЛЯНИЙ БІСКВІТ, пряникового тесту і т.д.

 

 Для масляного крему:

 • білий шоколад - 300 г;

 • вершковий сир (наприклад, Філадельфія) - 450 г;

 • вершкове масло - 180 г;

 • трохи лимонного соку.

 

 Примітка:

за смаком можна використовувати будь-який інший масляний крем, а також заварний крем, вершковий крем, сметанний, вершково-сметанний і інші креми.

 

 Для прикраси:

 • маршмеллоу для очей;

 • вафлі в шоколаді або плитка шоколаду, розрізана на трикутники, або цукерки-трюфелі для зубчиків;

 • мармелад для кігтів;

 • кольорове драже (Non Stop, M & Ms і т.п.) для очей і ніздрів.

 

 Порада:

приготування цього торта можна розділити на 2 дні: у перший день - приготувати тісто і випекти коржі, а в другий день незадовго до подачі на стіл - сформувати і оформити торт.

 

Приготування

 

 Приготування тіста:

 

Збиваємо яйця з цукром у круту піну.

 Розтоплюємо вершкове масло, злегка охолоджуємо і вливаємо в нього молоко.

 Змішуємо всі сухі інгредієнти (борошно, ванільний цукор, какао, розпушувач) і поступово додаємо отриману суміш у збиті яйця, потім вливаємо остигле масло і молоко.

 Ретельно вимішуємо тісто.

 Випікати два круглі коржа - діаметром більше і трохи менше.

 

Примітка:

З приготованого тесту обидва коржа необхідно випікати одночасно! Якщо в духовці недостатньо місця для 2 форм, то слід замісити тісто в 2 прийоми, розділивши всі зазначені інгредієнти навпіл.

 Круглі форми для випікання діаметром 23 і 25 см змащуємо маслом (дно бажано прокласти пекарської папером), потім вливаємо в них тісто і випікаємо при температурі 175 гр. З близько 40 хвилин.

 Перевіряємо готовність коржів сірником, зубочисткою або дерев'яною шпажкою.

 Готові коржі залишаємо в формах на 10-15 хвилин, а потім акуратно виймаємо їх з форми і охолоджуємо до кімнатної температури на решітці.

 Порада: готові коржі можна загорнути в харчову плівку і залишити на ніч при кімнатній температурі. Їх можна також зберігати в холодильнику (2-3 дні) або заморозити на тривалий термін (до місяця)

 .

 ГОТУЄМО масляним кремом і підфарбовуємо його харчовим барвником (див. Харчові фарби; або використовуємо готові харчові фарби на основі гелю)

 

Збирання та оформляння торту

 Менший за діаметром корж розрізаємо по діаметру і склеюємо кремом 2 половинки - це тулуб нашого майбутнього дракона.

 Другий корж (більшого діаметру) розрізаємо за такою схемою:

Викладаємо всі отримані деталі у формі дракона:

Змащуємо всі деталі кремом зверху, а також всередині для з'єднання деталей між собою і знизу, щоб всі частини міцно трималися на підставці.

  Потім поміщає збірку в холодильник на 40-60 хвилин для затвердіння масляного крему.

 

  Примітка: на цьому етапі немає необхідності ретельно вирівнювати крем і намагатися покрити їм рівно всі частини. Всі нерівності і просвічує з-під крему корж сховаються на другому етапі нанесення крему.

Витягуємо збірку торта з холодильника і покриваємо всю поверхню кремом за допомогою кондитерського мішка (або шприца) з насадкою з кількома дрібними дірочками або з насадкою у вигляді зірочки:

Прикраса торта:

  - Для зубчиків використовуємо готові вафельні ріжки в шоколадній глазурі, або їх можна замінити на звичайний шоколад або вафлі в шоколаді, нарізані трикутниками. Можна також використовувати цукерки-трюфелі або мармелад.

  - Для очей - використовуємо 1 велику цукерку-маршмеллоу, розрізану навпіл;

  - Ніздрі і зіниці робимо з шоколадних драже;

  - Кігті - з мармеладу.

Готовий торт можна збризнути перламутровим кондитерським спреєм, щоб надати драконові ще більш казковий вигляд.

  Торт "Дракон" можна прикрасити крильцями, зробленими із серветки.

  Подаємо на стіл, тому що вироби з масляним кремом не слід зберігати (обов'язково в холодильнику!) більше 4-6 годин.


Категорія: Святковий стіл | Додав: Ira (07.12.2011)
Переглядів: 1388 | Теги: торт | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
До Нового року...
Святкові теревені
Корисні програмки
Соціальні мережі
Посміхнись))
anegdot.com.ua
Пошук
Сніг

Copyright MyCorp © 2017
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz