Склад салату:
4 середні картоплини,
1 баночка консервованої горбуші,
3 яйця,
2 плавлених сирка "Дружба",
1 зубчик часнику, майонез.
Для прикраси: мариновані огірочки, ще 2 яйця і зелень, можна використовувати консервовану кукурудзу і морквину. Консервовану горбушу можна з успіхом замінити на відварну курку.
Рецепт приготування салату: Картоплю і яйця для салату потрібно відварити заздалегідь, остудити, очистити. Якщо не остудити, при нарізці вони перетворяться в пюре, а нам це не потрібно.
Інгредієнти натираємо на тертці, викладаємо в салатник. Рибу подрібнюємо виделкою, видаляємо кісточки, викладаємо в салат.
Часник пропускаємо через прес, змішуємо з майонезом і заправляємо їм салат.
Власне, сам салат вже готовий, тепер будемо його прикрашати у вигляді змії. На блюдо викладаємо змійкою салат, надаємо йому форму звивистих ковбаски. Робиться це легко, тому що всі інгредієнти натерті на тертці і маса добре ліпиться. Змію обсипаємо тертим яйцем для вирівнювання поверхні. Якщо ви вже фахівець з карвінгу, можете викласти змію шарами, останнім з яких буде терте яйце, але врахуйте, що акуратно і красиво листковий салат у вигляді змії зробити набагато важче.
Тонкими кружками нарізаємо мариновані огірки і викладаємо з них луску змії. Очі і візерунок з маслин. У мене залишалося трохи кукурудзи від іншого салату і я її використовувала в оформленні зміїної мордочки. Жало і корона з морквини.
А решту терті яйця змішуємо з часником, майонезом і дрібно рубаною зеленню і формуємо з них колобки - це будуть яйця змії, прекрасна закуска дорослим під високоградусні напої :) Картоплю і яйця для салату потрібно відварити заздалегідь, остудити, очистити. Якщо не остудити, при нарізці вони перетворяться в пюре, а нам це не потрібно.
Інгредієнти натираємо на тертці, викладаємо в салатник. Рибу подрібнюємо виделкою, видаляємо кісточки, викладаємо в салат.
Часник пропускаємо через прес, змішуємо з майонезом і заправляємо їм салат.
Власне, сам салат вже готовий, тепер будемо його прикрашати у вигляді змії. На блюдо викладаємо змійкою салат, надаємо йому форму звивистих ковбаски. Робиться це легко, тому що всі інгредієнти натерті на тертці і маса добре ліпиться. Змію обсипаємо тертим яйцем для вирівнювання поверхні. Якщо ви вже фахівець з карвінгу, можете викласти змію шарами, останнім з яких буде терте яйце, але врахуйте, що акуратно і красиво листковий салат у вигляді змії зробити набагато важче.
Тонкими кружками нарізаємо мариновані огірки і викладаємо з них луску змії. Очі і візерунок з маслин. У мене залишалося трохи кукурудзи від іншого салату і я її використовувала в оформленні зміїної мордочки. Жало і корона з морквини.
А решту терті яйця змішуємо з часником, майонезом і дрібно рубаною зеленню і формуємо з них колобки - це будуть яйця змії, прекрасна закуска дорослим під високоградусні напої :)
Джерело: http://foto-recepti.ru/zakuski/recepty-salatov/566-salat-zmeja-recept.html |