Простий гарячий шоколад Інгредієнти: 1 л. молока, 80 г. чорного шоколаду, зефір
Приготування: Налийте молоко в каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте подрібнений чорний шоколад, акуратно помішуйте до утворення однорідної маси. Налийте шоколад у чашки, зверху прикрасьте кубиками зефіру.
Білий гарячий шоколад Інгредієнти: 1 л. молока, 160 г. білого шоколаду, збиті вершки
Приготування: Налийте молоко в каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте подрібнений білий шоколад, акуратно помішуйте до утворення однорідної маси. Налити шоколад у чашки, зверху прикрасити збитими вершками.
Гарячий шоколад по-чилійської Інгредієнти: 1 л. молока, 100 г. темного шоколаду, збиті вершки, червоний перець
Приготування: Налийте молоко в каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте подрібнений темний шоколад, акуратно помішуйте до утворення однорідної маси. Налити шоколад у чашки, зверху прикрасити збитими вершками, посипати зверху червоним перцем.
М'ятний гарячий шоколад Інгредієнти: 1 л. молока, 100 г. м'ятного або звичайного темного шоколаду, кілька листочків м'яти, зефір
Приготування: Налийте молоко в каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте подрібнений шоколад, акуратно помішуйте до утворення однорідної маси. Якщо немає м'ятного шоколаду, киньте в кипляче молоко на кілька хвилин гілочку свіжої м'яти. Перед додаванням шоколаду, витягніть її. Налити шоколад у чашки, зверху прикрасити кубиками зефіру і листочками м'яти.
Гарячий шоколад по-мексиканськи
Інгредієнти: 1 л. молока, 400 г. темного шоколаду, ½ чайної ложки меленої кориці, ¼ чайної ложки ваніліну, дрібка солі
Приготування: Налийте молоко в каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте подрібнений шоколад, акуратно помішуйте до утворення однорідної маси. Перед подачею додати ванілін, корицю і сіль.
|