щіпка меленої гвозрики, кардамону,імбиру, анісу, цедра лимона і апельсину, і крапля ваніліну.
1 кг. 250 гр. муки
Приготування:
1-Мед, цукор і маргарин розігріти на водяній бані поки цукор не розтопиться (не доводити до кипіння). Зняти з плити і злега охолодити( до 60 градусів).
2-половину муки перемішати з прянощами, какао, цедрою і розпушувачем.
3-В медову массу додати яйця в два прийоми.
4-Поступово вмішуючи пряну муку, добре вимісити тісто. Потім поступово додавати решту муки і добре вимісити тісто. Воно повинно бути тугит і еластичним. Місити треба приблизно 25 хв.
5-Тісто залишити на ніч в холодильник.
6-Вирізати деталі треба, розкачавши тісто товщиною 0,5 см. Випікати при температурі 180 градусі приблизно 10 хв.